DE EERSTE INDRUK TELT

Natuursteen is een stijlvol materiaal dat een sterke bijdrage kan leveren aan de kwaliteitsbeleving van jouw vastgoed. Gebruiksschade, zoals vervuiling, slijtage en verwering, brengt vaak een ongewenste verandering met zich mee en tast de functionaliteit en esthetiek van het materiaal aan.

Wij zorgen met het juiste onderhoud ervoor dat jouw natuursteen schitterend blijft of juist weer in zijn schitterende nieuwstaat terugkeert. Zodat je optimaal en duurzaam kunt blijven genieten van jouw investering.

Neem contact op

 

 

Reiniging

De verscheidenheid aan vervuilingsbronnen waar natuursteen aan bloot kan worden gesteld, vraagt om specifiek maatwerk dat is toegespitst op de steensoort en het type vervuiling. Nitesco heeft diverse technieken in huis om uiteenlopende soorten vlekken en zelfs problematische, aanhoudende verontreiniging en verkleuring uit natuursteen verwijderen. En dit alles zonder het materiaal aan te tasten.

Neem contact op

 

 

Reparatie

Schade aan natuursteen komt voor in alle soorten en maten. Ze doen afbreuk aan de uitstraling, maar kunnen ook resulteren in achteruitgang van de bouwkundige kwaliteit en veiligheid. Voor het repareren van schades biedt Nitesco diverse behandelingen. Zo worden kleine schades middels een composiet herstelt in de kleur en afwerking van het bestaande natuursteen. Maar ook reconstructie van missende of gebroken onderdelen en plaatselijke vervanging van materiaal behoren tot de mogelijkheden.

Neem contact op

 

 

Renovatie

Een natuurstenen oppervlak dat dof, versleten of vervuild oogt kan met een grondige renovatie weer in zijn schitterende nieuwstaat worden teruggebracht. Hierbij zet Nitesco diverse schuur behandelingen in, en ook specialistische bewerkingen die het natuursteenoppervlak slijtvaster maken en beschermen tegen indringen van vuil en vocht. Als alternatief biedt Nitesco ook lichtere behandelingen voor een opknapbeurt.

Neem contact op

 

 

Restauratie

Nitesco restaureert cultuurhistorische natuurstenen onderdelen om de karakteristieke eigenschappen van het materiaal te accentueren en conserveren. Hierbij ligt de focus op het herstel in originele staat met gebruik van de modernste technieken. We houden rekening met bouwhistorische, technische en architectonische aspecten van zowel de natuursteen als het gebouw waar het in of aan gelegen is.

Neem contact op

 

 

Conservering

Hoewel natuursteen een zeer hard en duurzaam materiaal is, is het niet onaantastbaar. Afhankelijk van de natuursteensoort of -groep, is natuursteen in mindere of meerdere mate gevoelig voor diverse vormen van etsing en inwerking van specifieke stoffen en vloeistoffen, waaronder zuren. Wij conserveren natuurstenen oppervlakken om een hoge onderhoudsstaat te behouden. Hiermee neemt de gevoeligheid van het natuursteen voor penetratie van vloeistoffen en vuil af. Ook neemt hiermee het risico af op etsing, vriesschade of efflorescentie.

Neem contact op

 

 

Onderhoud

Door natuursteen periodiek te onderhouden, kan groot onderhoud of renovatie worden uitgesteld, terwijl de uitstraling van de vloer juist consistent hoog blijft. Zo druk je de total cost of ownership en houd je het imago van je gebouw hoog.

Onderhoud is van groot belang om de duurzaamheid en uitstraling van de natuursteen te waarborgen. Wij helpen graag bij de keuzes voor het juiste onderhoud, neem geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Neem contact op

STRUCTUUR OPTIMALISATIE DOOR NITESCO

  • VERWEERD BIANCO CARRARA FLOOR SURFACE

    Beschadigde oppervlaktestructuur en hoge porositeit

  • REPARATIEBEHANDELING DOOR ANDEREN

    Blootgestelde structuur en lage slijtvastheid

  • REPARATIE & OPTIMALISATIE NITESCO

    ptimale oppervlaktedichtheid, versterkt en amorf gemaakt

MEER INFORMATIE OVER ONZE DIENSTEN?

Meer informatie over onze diensten ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op