3 behandelingen die bijdragen aan stralend natuursteen

Stralend natuursteen in uw gebouw: 3 behandelingen die hieraan bijdragen

Om uw gasten, klanten of werknemers altijd een ongeëvenaarde ervaring te bezorgen wanneer ze uw pand binnenlopen, is het belangrijk natuursteen regelmatig te laten behandelen. Daarmee zorg je ervoor dat natuursteen in al haar pracht en praal door hen bewonderd kan worden. Verschillende behandelingen zorgen ervoor dat natuurstenen oppervlakken altijd in topconditie zijn en de originele look en feel blijft behouden.

Natuursteen geeft elk interieur – van klassiek tot modern – een schitterende uitstraling. Om ervoor te zorgen dat de uitstraling van uw pand elke dag zo prachtig is, dient natuursteen altijd in topconditie te zijn. Een combinatie van verschillende behandelingen zorgt ervoor dat uw natuursteen oppervlakken altijd in al hun pracht en praal schitteren in uw gebouw.

Impregneren

Middels impregneren zorgen we ervoor dat uw natuurstenen oppervlakken weer zullen stralen als voorheen. Tijdens deze behandeling zal er een beschermlaag worden aangebracht in de bovenste laag van de vloer die ervoor zorgt dat uw vloer beter bestand is tegen vocht en vuil. Hierdoor kunnen zij zich minder goed hechten aan het oppervlak, met als gevolg dat natuursteen blijft stralen.

Tijdens een impregneer behandeling wordt er altijd gewerkt met impregneermiddel wat geschikt is voor het type natuursteen dat in uw gebouw is toegepast. Marmer dient bijvoorbeeld met heel andere producten te worden behandeld dan terrazzo. Ongeacht het type natuursteen dat in uw gebouw ligt, wij kunnen alle soorten behandelen met het juiste product. Naast dat natuursteen hierdoor haar oorspronkelijke uitstraling weer terug krijgt en weer zal glimmen als nooit tevoren, is het een stuk makkelijker een geïmpregneerd oppervlak te onderhouden. 

Polijsten

Wanneer er lichte vormen van slijtage en schade zijn opgetreden aan uw natuurstenen oppervlak, kan dit gelukkig middels polijsten worden weggewerkt. Het oppervlak wordt met fijne diamantschijven opgeschuurd zodat oneffenheden en niet al te diepe krassen worden verwijderd. Deze behandeling werkt perfect op oppervlakken waar lichte schade is opgetreden of waar doffe looppaden zijn gevormd bij intensief gebruik. 

Dieptereiniging

Naast het impregneren en polijsten van natuurstenen oppervlakken, kunnen wij deze ook behandelen middels dieptereiniging. Tijdens deze behandeling wordt hardnekkig vuil van het oppervlak verwijderd en zal uw vloer er weer uitzien als nieuw. 

Dit draagt bij aan het behoud van een hygiënische omgeving omdat het oppervlak makkelijker kan worden schoongemaakt na het uitvoeren van een behandeling middels dieptereiniging. Omdat hierbij vet- en waslagen worden verwijderd van natuurstenen oppervlakken, kan losliggend vuil zich minder makkelijk hechten aan het oppervlak.