Een schoonmaakroutine die natuursteen laat stralen

Het implementeren van een schoonmaakroutine om uw natuursteen er altijd stralend uit te laten zien

Om ervoor te zorgen dat natuurstenen oppervlakken in uw gebouw er altijd even stralend bijliggen, is het belangrijk deze oppervlakken ook goed te onderhouden. Dat gaat hem niet alleen zitten in het uitvoeren van bepaalde behandelingen zoals impregneren en polijsten, maar ook in het preventieve onderhoud dat als het ware continu moet worden gepleegd.

Het belang van preventief onderhoud is er zeker een die niet moet worden onderschat. Dit omdat preventief onderhoud zelfs correctief onderhoud kan worden voorkomen. Met correctief onderhoud bedoelen we behandelingen die moeten worden uitgevoerd om natuursteen te herstellen. Wanneer er voldoende aandacht wordt besteed aan het preventief onderhoud van natuursteen, is de kans op schade aanzienlijk kleiner.  

Het belang van preventief onderhoud in de vorm van schoonmaken

Een belangrijk onderdeel van het preventief onderhouden van natuurstenen oppervlakken, is het reinigen van deze oppervlakken. Zeker in gebouwen waar intensief wordt geleefd, is het belangrijk dat de ruimtes waar natuursteen is aangebracht ook met grote regelmaat worden schoongemaakt. Het is daarom essentieel een schoonmaakroutine te implementeren waarbij vaak genoeg wordt schoongemaakt en er tevens met de juiste producten wordt gereinigd.

De Research & Development afdeling van Nitesco is continu bezig met de ontwikkeling van innovatieve werktechnieken. Op basis van onderzoek dat door ons is uitgevoerd, hebben we een eigen productenlijn gelanceerd omdat we weten dat elke natuursteen soort unieke eigenschappen heeft en je deze graag wilt behouden. Onze experts weten alles over natuursteen en gaan uiterst delicaat om met dit product van de natuur. Dit is nodig om te kunnen garanderen dat we uw natuursteen altijd in topconditie zullen terugbrengen en behouden.

Zo implementeer je een (nieuwe) schoonmaakroutine

Nitesco deelt met haar partners en klanten graag haar know-how over natuursteen. Zo kunnen we er ook bij uw bedrijf voor zorgen dat er een schoonmaakroutine wordt geïmplementeerd die uw natuurstenen oppervlakken goed zal doen. Dit doen we niet alleen door uit te leggen wat de natuursteen soorten die in uw gebouwen liggen nodig hebben om technische en fysieke eigenschappen niet te verstoren maar juist te versterken, dit doen we ook door advies te geven over het gebruik van de juiste reinigingsproducten. 

Onze experts hebben veel ervaring met het reinigen van natuurstenen oppervlakken, van kleine tot grote oppervlakken en van eenvoudige tot zeer complexe projecten. Deze jarenlange ervaring heeft eraan bijgedragen dat wij nu marktleider zijn in de natuursteen branche en al vele vierkante meters hebben behandeld.