Geef uw gebouw een luxueuze uitstraling met natuursteen

De redenen waarom natuursteen uw gebouw veel meer allure geeft 

Al eeuwenlang worden gebouwen gesierd met natuursteen, van Calacatta marmer uit Italië tot Belgisch hardsteen uit de Ardennen. Zo’n zuiver product van de natuur letterlijk bij onszelf naar binnen brengen, is blijkbaar iets wat de mensheid duizenden jaren geleden al aansprak. Maar, wat zorgt er nou voor dat de uitstraling van uw gebouw er zo op vooruit gaat door “simpelweg” het plaatsen van natuursteen?

De oude Grieken en Romeinen maakten al veelvuldig gebruik van natuursteen. Ze gebruikten dit niet alleen voor de constructie van imposante gebouwen, maar ook voor het decoreren van deze gebouwen. Er werd steen gehouden tot in het kleinste detail en aan andere toepassingen van natuursteen was geen gebrek. Gebouwen uit deze periode worden nog altijd druk bezocht en stralen rijkdom en klasse uit. Niet zo gek dus dat we natuursteen nog steeds als een zeer gewilde materiaalsoort zien. 

De kracht van natuursteen in gebouwen

Nadat duizenden jaren geleden voor het eerst gebruik werd gemaakt van natuursteen in gebouwen, is het gebruik daarvan immer populair gebleven. Niet zo gek, want niet alleen klassieke interieurs zien er stralender uit met natuursteen, het materiaal staat ook prachtig in moderne inrichtingen en gebouwen. Niet zonder reden natuurlijk, want natuursteen heeft een aantal uiterlijke kenmerken die elk gebouw – ongeacht de bouw- en interieurstijl – een luxueuzere uitstraling geven.

Puur natuur in huis

Wat veel van ons aanspreekt, is een zuiver product van de natuur naar binnen halen. Vrijwel geen enkele materiaalsoort is zo puur natuur, als natuursteen zelf. Sommige gesteenten zijn miljoenen jaren geleden al gevormd op of onder de aardkorst. Dit betekent ook dat sommige steensoorten hedendaags nog maar moeilijk te winnen zijn. Uiteraard maakt dit de materiaalsoort nog veel bijzonderder én gewilder. 

De uitstraling van een monumentaal pand

Monumentale panden hebben een bepaalde uitstraling die moderne gebouwen eigenlijk niet kunnen evenaren. Uiteraard is dat nog altijd een kwestie van smaak, maar zeker is dat imposante klassieke bouwwerken nog altijd voor veel ‘oh’s’ en ‘ah’s’ zorgen wanneer deze worden bezocht. Ook in moderne interieurs wordt gezocht naar zo’n ervaring en wordt er dus vaak voor gekozen natuurstenen oppervlakken aan te leggen. De uitstraling van natuursteen is namelijk ongeëvenaard en kan door geen enkele andere materiaalsoort worden vervangen. 

Natuurstenen oppervlakken (en dus uw gebouw) laten stralen

Natuursteen is een onderhoudsvriendelijk product dat bij juist onderhoud in prachtige staat kan worden behouden. Er zijn weinig andere materialen die zo duurzaam zijn als natuursteen. Wanneer er goed voor wordt gezorgd, zal natuursteen tientallen tot honderden (of zelfs duizenden) jaren meegaan. Verschillende behandelingen zorgen er samen voor dat natuursteen er altijd stralend bij ligt.