Adres
  • Jan van Gentstraat 158B
  • 1171 GP, Badhoevedorp

Natuursteen restaureren

Natuursteen is een van de meest populaire materialen die gebruikt wordt voor de bouw en decoratie van woningen en gebouwen. Het is stevig, duurzaam en heeft een mooie uitstraling die het perfect maakt voor een breed scala aan toepassingen. Helaas, net als alle andere materialen, kan natuursteen slijten of beschadigd raken over tijd. Daar waar lang geen onderhoud van natuursteen heeft plaatsgevonden kan de situatie vragen om professionele restauratie om het steen terug te brengen naar haar originele staat en uiterlijk.

Wanneer wordt natuursteen restauratie geadviseerd?

Het herstellen van natuursteen is een veelgebruikte methode om de verdere levensduur van natuursteen te verlengen en het uiterlijk terug te brengen naar originele staat. Door herstelwerkzaamheden te ondergaan, kunnen eigenschappen zoals kleur, structuur en textuur worden gerevitaliseerd.

Restauratie van natuursteen betreft een volledige aanpak waarbij, veelal sterk verouderd steen, wordt ondervonden aan verschillende diensten. Zo wordt gedane schade gerepareerd, wordt het oppervlakte grondig gereinigd en tevens beschermd voor de toekomst. Hoewel tijdig en regelmatig onderhoud van natuursteen altijd prioriteit zou moeten zijn, kan het voorkomen dat dit niet is bijgehouden. In situaties waarin natuursteen zichtbare schade, kleurverlies of vlekken bevat is restauratie aan te raden.

TNO onderzoek toont Nitesco’s onovertroffen structuur optimalisatie

De kwaliteit van onze dienstverlening, vergeleken met die van andere aanbieders, is objectief gemeten door TNO. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat Nitesco aanzienlijk beter presteert dan andere marktpartijen. Onze unieke behandelingsmethode leidt tot een optimale oppervlakteafwerking en biedt uitstekende bescherming, zoals hoge slijtageweerstand en minimale doorlatendheid.

  • Vóórsituatie - versleten Carrara Bianco vloeroppervlak - Beschadigde oppervlaktestructuur en hoge porositeit

  • Násituatie: herstel behandeling door derden - Kwetsbare craqueléstructuur en lage slijtvastheid

  • Násituatie: herstel behandeling door Nitesco - Optimale oppervlaktedichtheid, verstevigd en amorf gemaakt

Wat houdt natuursteen restauratie in

Het herstellen van natuursteen is een kunst die veel ervaring en kennis vereist. Tijdens restauratie wordt, veelal heftig aangetast natuurteen, teruggebracht naar originele staat. Het is hierbij altijd belangrijk een ervaren specialist in te schakelen om de schade aan de natuursteen te evalueren en een geschikte oplossing te vinden. Zo zijn er verschillende technieken en methoden die om de hoek komen kijken bij de juiste restauratie van natuursteen.

  • Reiniging: Reiniging is een van de eenvoudigste manieren om de schoonheid van natuursteen te herstellen. Het is belangrijk om de natuursteen te reinigen met een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen.
  • Polijsten: Polijsten is een andere manier om natuursteen te herstellen. Het polijsten verwijdert kleine krasjes en slijtage en geeft de natuursteen een glanzende glans.
  • Reparatie: Reparatie is vaak nodig als er aanzienlijke schade is aangericht. Er zijn verschillende manieren om natuursteen te repareren, zoals het vervangen van gebarsten of beschadigd steen of het toepassen van een speciale lijm.
  • Herstellen van kleur: Het herstellen van de kleur van de natuursteen is vaak nodig als de natuursteen is verbleekt door blootstelling aan zonlicht of vervuiling. Er zijn speciale producten die kunnen worden gebruikt om de kleur van de natuursteen te herstellen.
  • Bescherming: Na het herstellen van de natuursteen, is het belangrijk om de natuursteen te beschermen tegen toekomstige schade. Er zijn verschillende producten die kunnen worden

Natuursteen restauratie door Nitesco

Nitesco heeft jarenlange ervaring in het professioneel restaureren van natuursteen. Onze expertise reikt zich tot vrijwel alle soorten steen, zoals onder andere marmer, graniet, leisteen, travertin, steenachtige en keramische tegels. Ons team van vakmensen is gekwalificeerd om natuursteen te restaureren en te herstellen naar de oorspronkelijke staat. We staan voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden en vrijblijvend te adviseren over de restauratie van jullie natuursteen.