Adres
  • Jan van Gentstraat 158B
  • 1171 GP, Badhoevedorp

Natuursteen reinigen

Het is belangrijk om te weten dat natuursteenreiniging een delicate aangelegenheid is. Het is niet genoeg om de oppervlakken gewoon te dweilen met een dweil en een allesreiniger. Professional natural stone cleaning is nodig om ervoor te zorgen dat het natuursteenoppervlak worden behandeld met de juiste producten, technieken en benadering.

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het professioneel reinigen van natuursteen. Enkele van deze voordelen zijn:

1. Schoonmaken met de juiste producten

Er zijn veel producten beschikbaar voor het schoonmaken van natuursteen. Een professional weet welke het meest geschikt zijn voor elk type steen en kan deze ook op de juiste manier gebruiken. Het gebruik van de verkeerde producten kan resulteren in vlekken of andere type schade.

2. Bescherming tegen schade

Professionele natuursteenreiniging zal schade aan het oppervlak voorkomen door het gebruik van de juiste producten en technieken. Een schoon oppervlak zonder stof, zand of ander materiaal zorgt voor minder kans op krassen en andere type schade. Ook zorgt een schoon oppervlak ervoor dat eventuele schimmel of bacteriën geen kans hebben het oppervlak aan te tasten.

3. Hygiëne

Het tijdig reinigen van natuursteen zorgt ervoor dat schimmels en bacteriën geen kans krijgen zich te nestelen op het oppervlak of in kleine krassen en scheurtjes. Dit is niet enkel belangrijk voor het behoud van de kwaliteit en om schade te voorkomen, maar ook om bezoekers en klanten een steriele omgeving te kunnen aanbieden.

4. Een langere levensduur

Het regelmatig en professioneel reinigen van natuurstenen oppervlakken zorgt voor een verbetering in hygiëne en werkt preventief tegen schade. Door natuursteen tijdig te onderhouden met de juiste reinigingsmiddelen en technieken zorg je voor een langere levensduur van het materiaal.

5. Optimaal uiterlijk

Hoewel bescherming en hygiëne belangrijke voordelen van reiniging zijn, wil het oog ook wat. Natuursteen staat wereldwijd bekend om haar geweldige uiterlijk en uitstraling. Een professioneel gereinigd oppervlak beschermd hierbij niet alleen, maar zorgt ook voor de optimale glans van natuursteen. Zo verlengd het niet enkel de levensduur, maar ook de esthetiek van de steen.

De correcte hygiëne voor natuursteen

Schoonmaken en hygiëne zijn dagelijkse zaak in kantoren en gebouwen waar werknemers, klanten en bezoekers over de vloer komen. Niet alleen biedt de correcte hygiëne een verzorgde en professionele uitstraling, maar ook draagt het bij aan het verminderen van bacteriële overdracht en gezondheid.

De correcte reiniging van natuursteen helpt in het beschermen van het oppervlak en de personen die hiermee in aanraking komen. Het gebruik van de juiste producten en technieken is essentieel om natuursteen op de juiste manier te reinigen en te onderhouden. Algemene schoonmaak producten bevatten veel chemicaliën die het oppervlak van de steen drastisch kunnen aantasten. Het is dus van belang te weten welke onderhoudsproducten geschikt zijn voor het reinigen van een specifieke natuursteensoort. 

Nitesco is gespecialiseerd in de reiniging van vrijwel alle soorten steen en heeft de juiste kennis en ervaring in het gebruik van de juiste producten en technieken. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de reiniging van natuursteen.

TNO onderzoek toont Nitesco’s onovertroffen structuur optimalisatie

De kwaliteit van onze dienstverlening, vergeleken met die van andere aanbieders, is objectief gemeten door TNO. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat Nitesco aanzienlijk beter presteert dan andere marktpartijen. Onze unieke behandelingsmethode leidt tot een optimale oppervlakteafwerking en biedt uitstekende bescherming, zoals hoge slijtageweerstand en minimale doorlatendheid.

  • Vóórsituatie - versleten Carrara Bianco vloeroppervlak - Beschadigde oppervlaktestructuur en hoge porositeit

  • Násituatie: herstel behandeling door derden - Kwetsbare craqueléstructuur en lage slijtvastheid

  • Násituatie: herstel behandeling door Nitesco - Optimale oppervlaktedichtheid, verstevigd en amorf gemaakt

Bescherming van het oppervlak

Hoewel reiniging van natuursteen ten allen tijden van belang is voor het behouden van de kwaliteit en het uiterlijk, is correcte bescherming wellicht nog belangrijker. Het aanbrengen van een antibacteriële beschermlaag op natuursteen is een manier om vuil, bacteriën en eventuele chemicaliën geen kans te geven. 

Nitesco specialiseert zich in in de ontwikkeling en aanbreng van een gepatenteerde behandeling die natuursteen in optimale conditie houdt. Middels het gebruik van ons zelfontwikkelde product “DEFENDER” brengen we een onzichtbare beschermlaag aan op natuursteen. Deze laag doodt 99% van bacteriën die hiermee in aanraking komen. Bacteriën krijgen hierdoor geen kans het oppervlak aan te tasten en de steen is volledig anti-bacterieel en klaar voor dagelijks gebruik.

Natuursteen reiniging door Nitesco

Nitesco heeft jarenlange ervaring in het professioneel bescherm en reinigen van natuursteen. Onze expertise reikt zich tot vrijwel alle soorten steen, zoals onder andere marmer, graniet, leisteen, travertin, steenachtige en keramische tegels. Ons team van vakmensen is gekwalificeerd om voor elke soort steen de juiste producten en technieken te hanteren. We staan voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden en je vrijblijvend te adviseren over de reiniging van jullie natuursteen.