Adres
 • Jan van Gentstraat 158B
 • 1171 GP, Badhoevedorp

Natuursteen renoveren

Natuursteen is een materiaal dat al eeuwen wordt gebruikt voor verschillende bouw- en renovatieprojecten. Het heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen, waardoor het een populaire keuze is onder mensen die op zoek zijn naar een duurzame en esthetische afwerking. Natuursteenrenovatie is een proces waarbij natuursteen wordt hersteld, gereinigd en gepolijst om de oorspronkelijke kwaliteit en kleur te behouden.

Belang van natuursteen renovatie

Natuursteen is een van de meest waardevolle materialen die we voor onze constructieprojecten hebben. Het is sterk, duurzaam en heeft een unieke uitstraling. Maar met de tijd kan de kwaliteit van natuursteen afnemen en het uiterlijk veranderen. Daarom is renovatie van natuursteen zo belangrijk. Renovatie is een essentiële stap om de kwaliteit en het uiterlijk van bestaande constructies te behouden en te verbeteren. Bovendien voorkomt restauratie verdere schade aan de constructie en kan het ervoor zorgen dat het langer meegaat.

Vernieuwen van bestaande oppervlakken

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om bestaande oppervlakken te vernieuwen. De meest voorkomende technieken zijn het toepassen van een speciale laklaag, polijsten en herstellen van fijne krassen. Door middel van onze technieken kan verweerd natuursteen een nieuwe levensduur krijgen en terug worden gebracht naar oorspronkelijke staat. 

Hoewel elk type steen vraagt om een eigen passende oplossing, doorlopen onze vakmensen veelal onderstaande stappen om het natuursteen weer in topconditie te brengen:

 1. Verwijderen van oude bescherm/impregneer lagen oppervlak
 2. Verwijderen van oneffenheden op het oppervlak
 3. Voorzichtig schuren van oppervlak met fijne korrel
 4. Verwijderen van stof en opliggend vuil
 5. Aanbrengen van een sealer voor bescherming van het oppervlak
 6. Aanbrengen van producten ten behoeve van glans optimalisatie
 7. Professionele reiniging en polijsten van oppervlak
 8. Behandeling van oppervlak met impregneermiddel

Vervangen van natuursteen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om gebroken stukken van natuursteen te vervangen. Er zijn speciale technieken en materialen die kunnen worden gebruikt om gebroken stukken te vervangen en te voorkomen dat het uiterlijk wordt aangetast. Hierbij is het belangrijk dat de juiste materialen en technieken worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de restauratie goed wordt uitgevoerd.

In conclusie is restauratie van natuursteen een essentiële stap om de kwaliteit en het uiterlijk van bestaande constructies te behouden en te verbeteren. Door middel van restauratie kunnen oude stenen worden gereinigd, bestaande oppervlakken worden vernieuwd en gebroken stukken worden vervangen. Bovendien voorkomt restauratie verdere schade aan de constructie en kan het ervoor zorgen dat het langer meegaat.

TNO onderzoek toont Nitesco’s onovertroffen structuur optimalisatie

De kwaliteit van onze dienstverlening, vergeleken met die van andere aanbieders, is objectief gemeten door TNO. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat Nitesco aanzienlijk beter presteert dan andere marktpartijen. Onze unieke behandelingsmethode leidt tot een optimale oppervlakteafwerking en biedt uitstekende bescherming, zoals hoge slijtageweerstand en minimale doorlatendheid.

 • Vóórsituatie - versleten Carrara Bianco vloeroppervlak - Beschadigde oppervlaktestructuur en hoge porositeit

 • Násituatie: herstel behandeling door derden - Kwetsbare craqueléstructuur en lage slijtvastheid

 • Násituatie: herstel behandeling door Nitesco - Optimale oppervlaktedichtheid, verstevigd en amorf gemaakt

Voorkomen van schade en verweer

In veel gevallen voeren wij restauratie werkzaamheden uit op natuursteen dat over tijd is verjaard en gedurende deze tijd niet optimaal is onderhouden. De professionele renovatie van natuursteen is een complex en intensief proces en verschilt voor elk soort type steen en gebruik. Hoewel het altijd kan gebeuren dat natuursteen over tijd verweerd en toe is aan professionele optimalisatie, is voorkomen altijd beter dan genezen. 

Door natuursteen tijdig te laten controleren door en professional kan onopvallende schade en aantasting worden opgemerkt. Door natuursteen regelmatig en tijdig te onderhouden wordt schade, verkleuring en overige aantasting geminimaliseerd. Op deze manier is grootschalige renovatie iets wat niet snel hoeft te gebeuren wat veel tijd en kosten kan besparen.

Natuursteen renovatie door Nitesco

Nitesco heeft jarenlange ervaring in het professioneel renoveren van natuursteen. Onze expertise reikt zich tot vrijwel alle soorten steen, zoals onder andere marmer, graniet, leisteen, travertin, steenachtige en keramische tegels. Ons team van vakmensen is gekwalificeerd om natuursteen te renoveren en te herstellen naar de oorspronkelijke staat. We staan voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden en vrijblijvend te adviseren over de renovatie van natuursteen.