Adres
  • Jan van Gentstraat 158B
  • 1171 GP, Badhoevedorp

Natuursteen repareren

Natuurlijk steen is een van de meest veelzijdige en duurzame bouwmaterialen die er zijn. Deze steensoorten kunnen worden gebruikt voor elke denkbare toepassing, van vloeren tot buitengevels. Hoewel natuursteen een levenslange investering kan zijn, kan er met de tijd schade optreden die verholpen moet worden. Nitesco biedt al meer dan 20 jaar natuursteen reparatie diensten aan bedrijven en particulieren. Er zijn meerdere redenen waarom natuursteen reparatie belangrijk is voor het behoud van de kwaliteit van natuursteen.

Natuurlijke schoonheid

Natuursteen is een prachtig materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor het maken van meubels, gevels en vloeren. Het is een prachtige toevoeging aan elke ruimte. Helaas kan er met de tijd schade optreden die de uiterlijke schoonheid van het steen aantast. Omdat het materiaal van nature kwetsbaar is, is het belangrijk om het te laten repareren als er schade optreedt. Dit zorgt ervoor dat je natuursteen zijn geweldige uiterlijk behoudt en dat kleine schade niet resulteert in groter schade over tijd.

Verlengde levensduur

Hoewel natuursteen al een lange levensduur heeft, kan het verouderingsproces worden vertraagd met tijdige reparatie. Tijdige controle en reparatie zijn hierbij belangrijk om de levensduur van het materiaal te kunnen garanderen. Kleine schade kan zich over tijd gemakkelijk uitbreiden tot grotere schade die negatieve gevolgen heeft voor de stevigheid en uiterlijk van het steen. Het tijdig herstellen van deze kleine schade zodat een groter probleem zich niet voordoet, zorgt voor een optimaal behoud van de levensduur van natuursteen.

Behoud van hygiëne en kracht

Door tijdige reparaties te doen, kunnen verontreinigingen die zich over de loop van de tijd hebben opgebouwd, worden verwijderd. Bacteriën en schimmels nestelen zich snel in kleine gaatjes, krassen en butsen in het oppervlak van het steen. Met een regelmatig onderhoudsschema kunnen deze verontreinigingen worden verwijderd en de schade worden verholpen. Niet alleen behoud het natuursteen hiermee verdere bescherming tegen schimmelvorming, maar zorgt ook dat kleine schade zich niet uitbreidt tot een groter probleem.

TNO onderzoek toont Nitesco’s onovertroffen structuur optimalisatie

De kwaliteit van onze dienstverlening, vergeleken met die van andere aanbieders, is objectief gemeten door TNO. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat Nitesco aanzienlijk beter presteert dan andere marktpartijen. Onze unieke behandelingsmethode leidt tot een optimale oppervlakteafwerking en biedt uitstekende bescherming, zoals hoge slijtageweerstand en minimale doorlatendheid.

  • Vóórsituatie - versleten Carrara Bianco vloeroppervlak - Beschadigde oppervlaktestructuur en hoge porositeit

  • Násituatie: herstel behandeling door derden - Kwetsbare craqueléstructuur en lage slijtvastheid

  • Násituatie: herstel behandeling door Nitesco - Optimale oppervlaktedichtheid, verstevigd en amorf gemaakt

Controle om schade tijdig te signaleren

Niet alle schade aan natuursteen is direct met het blote oog waar te nemen. Kleine scheurtjes, butsen en krassen ontstaan vaak zonder er erg in te hebben en worden vaak pas ontdekt als de schade zich heeft uitgebreid. In dit geval is groter herstel nodig om de kwaliteit van het natuursteen te herstellen naar zijn natuurlijke staat en uiterlijk. 

Om deze reden is tijdige controle van natuursteen van belang. Ons team van vakmensen is gespecialiseerd in de controle van natuursteen om kleinere schade te signaleren. Door deze tijdige signalering is kleiner en minder uitgebreid herstel nodig. Dit zorgt over tijd niet alleen voor het behoud van natuursteen, maar ook in laag houden van mogelijke kosten.

Natuursteen reparatie door Nitesco

Nitesco heeft jarenlange ervaring in het professioneel controleren en herstellen van natuursteen. Onze expertise reikt zich tot vrijwel alle soorten steen, zoals onder andere marmer, graniet, leisteen, travertin, steenachtige en keramische tegels. Ons team van vakmensen is gekwalificeerd om natuursteen te repareren en te herstellen naar de oorspronkelijke staat. We staan voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden en vrijblijvend te adviseren over de verzorging van jullie natuursteen.