Adres
  • Jan van Gentstraat 158B
  • 1171 GP, Badhoevedorp

Koninklijk Paleis Amsterdam

Als onderdeel van het meest prestigieuze erfgoed-renovatieproject van het decennium, kreeg Nitesco de taak om alle natuurstenen vloer- en wandafwerkingen van het Koninklijk Paleis Amsterdam weer in hun originele schitterende staat te brengen. De renovatie diende om het Koninklijk Paleis Amsterdam gereed te maken voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Nitesco combineert traditioneel vakmanschap met technologische innovatie om de projectdoelen te realiseren en te voldoen aan de hoogste internationale normen die passen bij officiële recepties en de ontvangst van hooggeplaatste gasten.

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is een van de drie paleizen die door de Koninklijke Familie wordt gebruikt voor staatsbezoeken, prijsuitreikingen en nieuwjaarsrecepties. Dit paleis diende oorspronkelijk als stadhuis en vervolgens als paleis van koning Lodewijk Napoleon. Het is tegenwoordig een iconische locatie van het Koninklijk Huis voor Koninklijke bruiloften en officiële gelegenheden zoals troonsafstand en inhuldiging van de koning of koningin.

“Het verheugt me dat we samen dit onvoorstelbaar mooie avontuur aangingen. Het was een voorrecht om aan dit unieke monument te mogen werken en het kroonjuweel van de top 100 monumenten van Nederland klaar te maken voor de toekomst.” – Shay Kalfuss | Founder | Nitesco