Adres
  • Jan van Gentstraat 158B
  • 1171 GP, Badhoevedorp

ABN AMRO Hoofdkantoor

ABN AMRO klopte in 2009 aan bij Nitesco met de vraag om de natuursteenafwerkingen van haar hoofdkantoor in lijn te brengen met het professionele, krachtige en betrouwbare karakter van de bank.

Tijdens de nulbeurt hebben we alle natuurstenen binnenafwerkingen restoratief en cosmetisch behandeld. Hiermee hebben we de uitstraling, duurzaamheid, veiligheid, en het gebruiksgemak van de natuursteen geoptimaliseerd.

Sindsdien zijn wij verantwoordelijk voor het totaalonderhoud van de natuurstenen binnenafwerkingen van diverse locaties van de bank. Nitesco levert verscheidene vaste diensten in de gebouwen Gustav Mahlerlaan (hoofdkantoor Amsterdam), Foppingadreef (Amsterdam), IJsseltoren (Zwolle), Koningskade (Den Haag) en Coolsingel (Rotterdam).

Verder heeft Nitesco in 2012 natuurstenen vloeren en trappen geleverd en geplaatst als onderdeel van een grootschalige verbouwing van het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan. De focus lag hierbij op de renovatie van bestaand materiaal, het duurzaam inzetten van nieuw te leveren best-match natuursteen en het voorkomen van onnodige vervanging. Ook hebben we in 2019 de natuurstenen gevelbekleding van het hoofdkantoor een grote onderhoudsbeurt gegeven.

Met onze duurzame dienstverlening, waarvan de effectiviteit is bewezen door TNO, dragen we bij aan ABN AMRO’s integrale duurzaamheidsstrategie voor de lange termijn.

Het prestigieuze hoofdkantoor van ABN AMRO is een imposant ontwerp dat de identiteit van een van ’s werelds toonaangevende banken uitdraagt. Het kantoor werd beloond met diverse internationale prijzen voor zijn duurzame design en de toepassing van natuursteen: van AIA Top Ten Green Project tot de Building Stone’s Tucker Award en BREEAM’s prijs voor het meest duurzame actieve kantoorgebouw. Het complex bestaat uit circa 126.000 m2 bovenbouw en biedt plaats aan ongeveer vijfduizend professionals.

“Het was fascinerend en leerzaam om dit interessante project van begin tot eind aan te sturen. Van advies tijdens de bouw en het bezoeken van de steengroeven voor kwaliteitscontrole, tot het bewaken en duurzaam in stand houden van het fantastische eindproduct.” – Richard Baas | Key Accounts | Nitesco